ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΦΟΡΟΥΜ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΤΗ ΜΗ ΒΙΑ – ΘΗΒΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θήβα,13 Νοεμβρίου 2011

Με επιτυχία διοργανώθηκε το Παγκόσμιο Φόρουμ για την Ειρήνη και τη Μη Βία, που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Θηβαίων τιςημέρες Παρασκευή 11 και Σάββατο 12 Νοεμβρίου.

Η Θήβα ήταν μία από τις 5 πόλειςτης Ελλάδας και 35 σε όλο τον Κόσμο που πραγματοποιήθηκε το Φόρουμ.

Θυμίζουμε πως το Φόρουμ ήταν μιαπρωτοβουλία της διεθνής ΜΚΟ Κόσμος Χωρίς Πολέμους και Βία και στη Θήβασυνδιοργανώθηκε με το Δήμο Θηβαίων, τον Σύλλογο Φωτογραφίας και ΚαλλιτεχνικήςΈκφρασης Θήβας «Ελείτροχο» και είχε την υποστήριξη της «Θηβαϊκής Σκηνής» τηςΈνωσης Μικρασιατών  Θήβας…
Την πρώτη ημέρα στις 11 το πρωί,μαθητές της Γ’  τάξης του 4ουΓυμνασίου Θήβας, επισκέφθηκαν το Φόρουμ και συμμετείχαν στο διαδραστικό δρώμενομε τίτλο «11’’».

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας,έγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας «Ειρήνη Είναι» με τις 40διακριθείσες φωτογραφίες του ομώνυμου διαγωνισμού (www.eirinieinai.gr).

Το Σάββατο 12 Νοεμβρίου την δεύτερηημέρα του Φόρουμ τίμησαν με την παρουσία τους ο αξιότιμος Δήμαρχος Θηβαίων κ.Σπυρίδωνας Νικολάου καθώς και ο πατέρας Νικόδημος, ως εκπρόσωπος τουΣεβασμιότατου Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από έναεξαιρετικά ενδιαφέρον βιωματικό θεατρικό δρώμενο με θέμα τις διάφορες μορφέςβίας στην καθημερινότητα, ενώ οι περίπου 50 παρευρισκόμενοι συμμετείχαν μεενδιαφέρον στις συζητήσεις που ακολούθησαν τις ομιλίες «Ακτιβισμός και Μη Βία»από τον κ. Νίκο Στεργίου, πρόεδρο του Δ.Σ. της ΜΚΟ και «Πνευματικότητα και ΜηΒία» από τον κ. Eduardo Gozalo,συνιδρυτή του Πάρκου Μελέτης και Περισυλλογής Αργεντινής.

Με εκτίμηση,

Νίκος Στεργίου
Πρόεδρος Δ.Σ.
ΜΚΟ Κόσμος Χωρίς Πολέμους και Βία,Ελλάδα
Τ: 2262022973 Κ:6949401458

Posted on 15 Νοεμβρίου 2011, in Βοιωτικά. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: