Θα ζούμε για να πληρώνουμε τα χαράτσια Αλιαρταίοι ;

αναγνώστης

Το σαββατοκύριακο επισκέφτηκα την Αλίαρτο. Συναναστράφηκα μεαρκετό κόσμο, αλλά δεν άκουσα τίποτα από κανέναν. Δεν άκουσα τίποτα ούτε για τοχαράτσι χ, ούτε για το χαράτσι ψ, και κυρίως δεν άκουσα τίποτα για το «θανατικό»που έχει κατασκηνώσει στον τόπο μας.
Πριν από μερικούς μήνες εντοπίστηκαν διάσπαρτες χωματερέςμε απόβλητα. Ο δήμος πήρε δείγματα από τις χωματερές και τα έστειλεγια ανάλυση. Τα πορίσματα βγήκαν και κοινοποιήθηκαν σε ημερίδα που διοργάνωσεο περιβαλλοντικός με κύριο εισηγητή το Δήμαρχο. Στην ημερίδα εμφανίστηκανείκοσι άνθρωποι. Επαγγελματικοί λόγοι κράτησαν κι εμένα όπως και πολλούς απόεσάς μακριά. Όμως ρώτησα. Ρώτησα κι έμαθα. Έμαθα και σάστισα. Τα  απόβλητα είναι τοξικά: ¨Αυτός που περιέχειδηλητήριο ή που προκαλείται από δηλητηριώδεις ουσίες¨. Άρα και καρκινογόνα! …
Αμέσως ήρθα σε επαφή με δέκα φίλους για να επαληθεύσω τα όσαείχα μάθει. Από όλους όσους ρώτησα οι μισοί «δεν γνώριζαν» για την ημερίδα καιοι υπόλοιποι «δεν μπορούσαν» να πάνε. Δυστυχώς σε τέτοιους καιρούς με τέτοιεςσυνθήκες χρειαζόμαστε καλύτερες δικαιολογίες για να αδιαφορούμε. Κι αυτό γιατίοι μεν πρώτοι δε «θα γνωρίσουν» ποτέ και οι τελευταίοι δεν «θα μπορέσουν» (γιαάλλη μια φορά) να προστατέψουν ούτε καν τον εαυτό τους, παρόλο που δεν είναιδύσκολο. Μπορεί απλά ο ένας να ενημερώνει τον άλλο, στη δουλειά, στη βόλτα, στοκαφενείο.
Έχω μεγάλο θυμό. Έχασα τον πατέρα μου πέρυσι απόκαρκίνο κι αναρωτιέμαι αν όλα αυτά έχουν κάποια σχέση. Έχω μεγάλο θυμό. ΤΟΠΏΣ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙ, ΤΟ ΠΏΣ ΘΑ ΖΗΣΕΙ ΟΜΩΣ ΤΟ ΕΠΙΛΕΓΕΙ. Καμίαανοχή στην υπαγόρευση του θανάτουμας από τους υπαίτιους των τοξικών χωματερών. Καμία ανοχή στην συγκάλυψητου εγκλήματος. Καμία ανοχή στην καθυστέρηση απονομής δικαιοσύνης.Έχω μεγάλο θυμό.
Ας αναλογιστούμε ο καθένας ξεχωριστά το μερίδιο ευθύνηςπου μας αναλογεί και ας πάμε ένα βήμα παρακάτω. Ας σκεφτούμε ότι το κακό μπορείνα χτυπήσει όλων μας την πόρτα…Και τότε τί; τί θα πούμε; «Δε γνώριζα» ή «δεμπορούσα» ;;
Δεν θέλωνα πληρώνω τα χαράτσια αλλά κυρίως με καίει αν θα ζώ για να τα αντιμάχομαι.
ΥΓ: Ηκοινωνική κατακραυγή των ενόχων είναι επιβεβλημένη και το κοινό αίσθημα θα έπρεπενα έχει διαμορφωθεί αντιστοίχως.
 Λ.Θ.   

Posted on 7 Δεκεμβρίου 2011, in Αλιαρτινά, Οι δημότες γράφουν. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: