Δ.Σ. των σωματείων εργαζομένων Ο.Τ.Α. Βοιωτίας-Εύβοιας: "Σχέδιο ιδιωτικοποίησης της διαχείρισης αστικών απορριμμάτων"

 Δελτίο Τύπου

Προωθείται ολοταχώς το ΣΧΕΔΙΟΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΕΠΙΤΑΧΥΝΕΤΑΙμετά τις προκλητικέςδηλώσεις και ενέργειες του ΥπουργούΕσωτερικών Κουκουλόπουλου – κατά την διάρκεια των μεγάλων κινητοποιήσεων τουΣεπτέμβρη και Οκτώβρη – ότι δηλαδή «πρέπει επειγόντως ο τομέας τηςκαθαριότητας να περάσει για το κοινό συμφέρον σε ιδιωτικά χέρια».

 

Ο χορόςξεκίνησε με την απόπειρα προώθησηςΠρογραμματικής Συμφωνίας μεταξύ ΕΣΔΚΝΑ και Περιφέρειας Αττικής και τηνπαράνομη εισβολή και βάρβαρη κατοχή της Κερατέας από δυνάμεις των ΜΑΤ…  Η Κυβέρνησηκαι οι μεγάλοι επιχειρηματικοί κύκλοι θέλουν να στήσουν ένα νέο πεδίο κερδοφορίας, αδιαφορώντας για την ποιότητα ζωήςτων πολιτών και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις.  Οιμνήμες από τους αγώνες ενάντια στο εργοστάσιο καύσης στην περιοχή της Θήβαςείναι νωπές αν και κάποια από τα προτεινόμενα σενάρια αποκρύπτουν μιατέτοια προοπτική αφού οι όγκοι απορριμμάτων που θα συσσωρευτούν και η γειτνίασημε την Αττική δεν αφήνουν περιθώρια αμφισβήτησης. Όλες οι προτεινόμενες μέθοδοιθα πληρωθούν πανάκριβα στους γνωστούςμεγαλοεργολάβους ενώ το κόστος λειτουργίας τους θα αυξήσει υπέρογκα τα δημοτικάτέλη.
Μετά από κοινή σύσκεψη των Δ.Σ. των σωματείωνεργαζομένων στους Ο.Τ.Α. της Βοιωτίας και Εύβοιας αποφασίσαμε τα εξής:
1.    Νακαταγγείλουμε τους αρμόδιους φορείςότι για ένα θέμα που μας αφορά άμεσα ως εργαζόμενους και πολίτες δεν κληθήκαμενα εκφράσουμε τις απόψεις μας.
2.    Νακαλέσουμε όλα τα Δημοτικά Συμβούλια της Περιφέρειας μεαπόφασή τους να επιμείνουν στην διασφάλιση της δημόσιας και κοινωφελούςλειτουργίας της διαχείρισης απορριμμάτων.  Ο χώρος της δημόσιας υγείας και της προστασίαςτου περιβάλλοντος δεν είναι ένας ακόμη χώρος κερδοφορίας.
3.    Ναενημερώσουμε όλους τους ενδιαφερόμενους (συναδέλφους, φορείς, μέλη Δημοτικών Συμβουλίων,Σωματεία Εργαζομένων ΟΤΑ της Περιφέρειας, απλούς πολίτες) ότι από κοινού τα παρακάτω σωματεία θα πραγματοποιήσουμε εκδήλωση – συζήτηση στην Θήβα στις 17-12-2011.
 
ΤΑΔΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ – ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
1.    Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων ΔήμουΘήβας
2.    Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ ΕπαρχίαςΛιβαδειάς
3.    Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑΝ.Βοιωτίας
4.    Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Χαλκιδέων
5.    Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Αλιβερίου -Κύμης

Posted on 8 Δεκεμβρίου 2011, in Βοιωτικά, Περιφέρεια Στερεάς. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: